Пред  рускоезичния тв канал Дождь, който в момента е базиран

...
Пред  рускоезичния тв канал Дождь, който в момента е базиран
Коментари Харесай

Христо Грозев разследва пазара за поръчкови убийства на Кремъл и опит за покушение срещу него

Пред  рускоезичния тв канал Дождь, който сега е основан в Холандия, Грозев споделя за новата тактичност на Кремъл. Грозев е заплашен, откакто дружно с " Белингкат " направи няколко материала за методите на ФСБ и ГРУ и отравянията с " Новичок ". Неговото разобличаване за атентаторите на Алексей Навални, които се пробваха да го отровят през лятото на 2021 година, е мотивът за документалния филм " Навални " на CNN. Филмът получи " Оскар " за 2023 година Заради заканите за живота му Грозев бе заставен да напусне Виена, където живееше.

 

 

" Заплахите против мен не са спирали и няма да спрат. Напълно наясно съм с това. Но обстановката е друга, тъй като с нашите следствия ние изцяло разбихме отдела за убийствата на ГРУ. Затова Кремъл предприе друга тактичност - свързва се с престъпни групировки в чужбина и им разпорежда атентати. Дори и да разкрием една формация, постоянно има друга, която е подготвена да проработи пари по този метод.

 

Ситуацията е странна, тъй като да се опитваш да разследваш опита за личното си ликвидиране наподобява на доктор, който желае да оперира самичък възпаления си апендицит. Това ненапълно въздейства и трансформира усещанията ", споделя Грозев пред " Дождь ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР